Obrvi so ogledalo obraza

Obrvi so ogledalo obraza

Pravijo, da so oči okvir obraza, vendar pa so enako pomembne tudi lepe in urejene obrvi. Neurejene ter nepravilno oblikovane obrvi lahko simetrijo obraza zelo popačijo ter tako pokvarijo samo estetiko. Včasih je pri človeku potrebno samo urediti ali pa spremeniti obrvi ter tako postane popolnoma druga oseba.

Neurejene in ne definirane obrvi res niso privlačne, vendar pa še vedno premalo ljudi daje poudarka ravno na to.

 

Zlata pravila za oblikovanje popolnih obrvi doma

Največja napaka pri puljenju obrvi v domači izvedbi je ta, da oseba sploh ne pozna svoje oblike obraza in tako obrvi populi čisto napačno. V večini primerov se zgodi to, da so obrvi populjene preveč, kar se da težko popraviti, saj je potrebno čakanje da ponovno zrastejo. Pri nepravilnem in prepogostem puljenju je možno tudi to, da se obrvi pričnejo redčiti, kar pomeni da ne bodo več rasle in bo oseba tako na tistem mestu ostala brez obrvi.

Potrebno je dobro opazovanje, za to si je potrebno vzeti čas. Preden začnete urejati obrvi, določite višino loka, začetek in konec obrvi. Pri tem si lahko pomagate z različnimi online vodiči, ki vam že avtomatično preko vaše slike določijo popolno simetrijo za vaš obraz in vaše obrvi. Dlake poskušajte pristriči in ne puliti. Prav tako pri samem urejanju obrvi uporabljate krtačko, ki je podobna tisti pri maskari, kvalitetno pinceto ter majhne škarjice.

 

Barvanje obrvi s kano

Da bi bile vaše obrvi videti bolj definirano in bolj polno, je odlična izbira barvanje s kano. Kana je zelo priljubljena, ker je na voljo v različnih odtenkih, je enostavna za uporabo, prav tako pa ostane na obrveh kar nekaj časa, tako da vam jutranje risanje obrvi ne bo več jemalo časa.

Pred samim nanosom kane se dobro pozanimajte, katera barva bi vam najbolj pristajala, včasih se lahko zgodi, da osebi pristaja za kakšen odtenek temnejša barva. Vse to je odvisno od gostote obrvi ter barve polti in oči.